Thursday, 19 January 2017

First Day Anna di Sekolah Baru..

Assalamualaikum semua..

Rasanyer dah lama ahkak tak update blog ni....Harap-harap tahun 2017 ni menjadi tahun yang bertuah bg ahkak sekeluarga....tak yah la no nak cerita ke mana ahkak menghilang.hihihikk..perasan macam diri tu artis..ada jer, cuma masa tak mengizinkan...

Tahun 2017 ni Anna dah masuk tahun 1...Ahkak risau sangat-sangat...sebab Anna ni sangat la manja, sikit-sikit nagis, dok pikiaq la macam mana la nak berebut beli makanan kat kantin nanti. Kalau orang tolak tolak nanti....maunyer dia buka speaker kuat-kuat.. tapi syukur Alhamdulillah...Allah permudahkan segalanya..Hari Orientasi dia okey ja...First day senang jer dari bangun tidur sampai la ke sekolah..semua dipermudahkan..tak buat perangai....habis sekolah pagi kul 3 petang Anna ke KAFA pulak...Anna cakap seronok..ramai kawan..siap dah kakak angkat...
 First day Anna di tahun 1, sekolah sama ngan kakak nica...kelas pon sama macam kakak masa darjah 1. Ibu doakan Anna bijak macam kakak...
Dalam kelas...senyap je macam kakak jugak...masa ni belum ada kawan...
 First day beriya suruh ibu masak nasi goreng nak bawa bekal...sekali pi tengok bekal tinggal dalam beg, dia dok beratoq elok ja nak beli makanan kat kantin...hai la anak...ibu yang over risau...

Hari First Anna beli nasi lemak telur mata...okey dah ada kawan baru nama Aina...suka betui tengok..
 Ini kakak Nica ngan bff dia Alia Maisarah....kongsi makan bekal yang ibu bagi...
 Hari kedua..masa ibu sampai tengok Anna dah beli nasi goreng...Fuhhh..lega rasanya..anak ahkak dah pandai berdikari....
Anna balik rumah and bagitau lepas ni Anna tak mau bawa bekal dah..Anna nak beli jer kat kantin...PULAKKKK....dah seronok membeli la tu...Anna okey jer, tak yah nak tunggu-tunggu sampai tengah hari...hari ketiga Anna beli mee goreng...okey la..sampai sini dulu yer...Ibu doakan semoga Anna menjadi anak yang solehah, berjaya dalam apa jua bidang yang diceburi ...Aminnnn..

1 comment:

  1. bantingtravel.blogspot.com
    Cuti-cuti Malaysia in Banting, introducing about Banting attraction and nice restaurant

    ReplyDelete