Friday, 27 June 2014

Tea Break yang best....!!!!!!

 Cer teka kat mana ni????? sajer ja letak tajuk gitu, kasi gempak sikit...hihihikk. Dari Kuala Lipis kami sekeluarga terus ke Cameron Higlands..Cameron Highlands lagi kan...dah banyak kali mai sini...tapi tetap nak singgah...Tea break menu ialah tea cameron dengan brownies...ermmm boleh la..tapi harga faham-faham sendiri la kan. yang sebenarnyer ibu mengandung ni teringin nak makan chicken pie..tapi dh habis...huhuhukkk...
 Brownies dengan aiskrim coklat ..ermmm..cair dalam mulut.sejuk jer tekak...sejuk jugak mata meliht pemadangan yang sangat nyaman.

 Bestkan...
 Ladang teh...kalau lah rumah i kat sini mesti bestkan...sejuk jer...tak yah nak air cond bagai.
 Habis minum-minum masa anak-anak ku bergambar.Hari ni mood Anna baik..berposing jer la...
 Ni tempat wajib...lavender park...Nica nak petik strawberi...tapi hampa sebab strawberi belum masak...baru habis cuti sekolahkan....takper la...kita beli yang dah siap petik je la...k sayang..
 Besarkan strawberi tu...dapat jugak merasa.


Masa dok menapak naik ke atas ni...tiba-tiba rasa tak boleh nak jalan..naper ni???? nak terberanak ke..aduhaiii....dah la tak dak pengalaman sakit nak bersalin. Terpaksa la terpacak kat situ sekejap. Pastu jalan perlahan-lahan....
Masa ni dok tahan sakit ni....Nasib baik la tak terberanak kat Cameron Highland.
Walaupon dah tak boleh nak berjalan laju tetap layan anak-anak makan ais krim. Jalan sikit berhenti....tak boleh nak bergerak banyak.

On the way nak balik ke Penang call kakak ipar tanya macam mana sakit nak bersalin sebab pengalaman bersalin nica dan Ana tak sempat nak rasa sakit. Keesokkannyer balik Alor Setaq jumpa doktor, doktor cakap disebabkan banyak sangat berjalan dan terlalu aktif. Mana tidaknyer Dari Penang -Kajang-Nilai- Bukit Tinggi-Kuala Lipis-Cameron Highland-Penang-Alor Setar-Perlis...berjalan sakan kali ni.

4 comments:

  1. tu la gambar semasa sblm bersalin...time mengandung tgk blog pon tak lalu....tu yg byk cerita tersimpan...

    ReplyDelete
  2. yan kak sue tag yan untuk GA nih..

    http://izzeyda.blogspot.com/2014/08/segar-bersama-fresh-care-dan-safe-care.html

    ReplyDelete